Jon Boden is misschien wel de meest invloedrijke Britse folkartiest van de afgelopen twintig jaar. Niet alleen door zijn werk met accordeonist Spiers in het duo Spiers & Boden, maar vooral ook als frontman, zanger en belangrijkste arrangeur van Bellowhead, de unieke folk-bigband die blazers en strijkers combineerde met de traditionele folkinstrumenten en daarmee de opwindendste live-act in jaren werd.

Om de nummers van zijn solo-album Songs from the Floodplain live te kunnen spelen stelde hij de tienkoppige band The Remnant Kings samen, en die zette hij vervolgens ook in om twaalf nummers op te nemen die op het album Rose in June terechtkwamen. Ook hier worden blazers en strijkers gecombineerd met een opwindend resultaat. Boden is duidelijk een arrangeur van formaat, want hij weet zijn liedjes met deze fantastische band echt op een hoger plan te tillen.

Dit album staat overigens los van de drie thema-albums die Boden maakte over de post-klimaatrampwereld, waarvan Songs from the Floodplain het eerste deel was en Last Mile Home het laatste. Toch is ook dit album zeer de moeite waard – het is zeker geen verzameling restjes, eerder een collectie magnifieke composities van een superieure singer/songwriter die de perfecte band vond om ze mee uit te voeren.

Luister hier naar een paar fragmenten: