Brokken Records is het platenlabel van gitariste Corrie van Binsbergen, en dat label bestaat tien jaar. Tijd voor een feestje, en een mooie gelegenheid om kennis te maken met de avontuurlijke muziek die in die tien jaar op dat label is uitgebracht.

Het album begint met de nieuwe, vijftiendelige suite die Van Binsbergen schreef voor Vanbinsbergen Playstation, haar superband, waarin zij gitaar speelt, Albert van Veenendaal (geprepareerde) piano, Yonga Sun drums, Dion Nijland contrabas, Joost Buis trombone en lapsteel, Morris Kliphuis Franse hoorn en cornet, Miguel Boelens sopraan en altsax en Mete Erker tenorsax en basklarinet, en met name de blazers zijn hier geweldig mooi op dreef. Luister maar eens hoe mooi ze samen klinken in The Floating Wedding Dress.

De suite Fifteen is geschreven omdat de Westergasfabriek nu vijftien jaar als cultuurtempel in gebruik is. Elk van de vijftien delen vertelt zijn eigen verhaal en ademt zijn eigen sfeer, van The Fastest Talking Man in Town, waarin we Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door mogen herkennen tot het melancholieke Cat’s Funeral, waarin de kat wordt herdacht die Van Binsbergen ooit in het park heeft begraven.

Alleen al voor die magnifieke suite zou je dit album moeten aanschaffen, maar je krijgt er ook nog negen extra tracks bij, geplukt van eerder verschenen albums op het Brokken label, onder meer van Self Portrait in Blue van Corrie van Binsbergen zelf solo, van Alan Purves’ Hide & Squeek, van Two Al’s (Alan Purves en Albert van Veenendaal) And the cowgirls kept on dancing, en van Tineke de Jong, Corrie en de Grote Brokken, Josse de Pauw, CRAM, Andy Bruce & The Rigidy Righteous. Zeer de moeite waard allemaal, en voor een spotprijs aan te schaffen, dus een absolute aanrader!

Luister hier naar een paar fragmenten uit de Fifteen Suite:

vanbinsbergen playstation - fifteen     
vanbinsbergen playstation - the floating wedding dress     
vanbinsbergen playstation - cat's funeral