The Remote Viewers is een Brits blazersgezelschap rond de saxofonisten David Petts en Adrian Northover dat al meer dan twintig jaar verrast met spannende, avontuurlijke , kristalheldere en tegelijk melancholieke jazz. Op hun voorlaatste album Last Man in Europe waren ze ook al met zijn drieën, tenorsaxofonist David Petts, altsaxofonist Adrian Northover en contrabassist John Edwards, maar dit keer noemen ze zich ook Remote Viewers Trio.

De samenstelling van de Remote Viewers wisselde altijd al, want Petts en Northover nodigen steeds anderen uit om mee te spelen, maar het valt op dat ze met zijn drieën in staat zijn een prachtig, vol, weelderig geluid te produceren dat in ieder geval verraadt dat ze al jaren samen spelen. De meeste composities zijn van Petts, al zijn er ook een paar trio-improvisaties te vinden.

De muziek varieert van enerverende grotestadsmuziek als The Aspirin Kid tot mooi ingetogen knusse stukken als Big Rug of de afsluiter, het titelnummer Notes Lost in a Field. Alles in twee dagen opgenomen, gemixed en gemaseterd door John Edwards, en het hoesje werd door Adrian Northover ontworpen. Energieke, spannende, avontuurlijke, prachtige muziek waar veel in te ontdekken valt. Vaak luisteren dus.

Luister hier naar een paar fragmenten: