Dirk Serries op akoestische gitaren, Martina Verhoeven piano en Colin Webster op altsaxofoon, dan weet je dat je een bijzondere sessie kunt verwachten. Drie absolute grootmeesters in de geïmproviseerde muziek, die onvoorstelbaar goed naar elkaar kunnen luisteren, en die ook hier weer een muzikaal gesprek met elkaar aangaan waar je als luisteraar alleen maar met open mond naar kunt luisteren.

Soms gebeurt er bijna niets, en dan klinkt er een merkwaardig geluid waar op gereageerd wordt – hun instrumenten worden op een totaal onconventionele manier ingezet – je hoort Webster blazen, en ook dat geluid wordt muziek, de klankkast van Serries’ gitaar doet op verschillende manieren mee, net als de snaren, die op de meest ongebruikelijke manieren bespeeld worden. En dat geldt ook voor de piano van Verhoeven, die vaak nog het “normaalst” klinkt, maar die ook geëxploreerd wordt op manieren die niet voor de hand liggen.

Spannende muziek, van de eerste tot de laatste noot, waarbij ik persoonlijk de stilste passages het spannendst en het mooist vind. Muziek ook die niet snel verveelt, want juist omdat deze drie zo’n ongewoon muzikaal gesprek aangaan ontdek je bij iedere draaibeurt weer kleine details die je eerder gemist had. Een juweel van een album!

Luister hier naar een paar fragmenten: