Annie Gallup en Peter Gallway vormen samen het duo Hat Check Girl. Zo brengen ze elk jaar wel drie albums of meer uit samen, en elk album is de moeite waard. Ook dit nieuwe plaatje van Gallup, Oh Everything, is weer een absoluut juweeltje, met schitterende liedjes, geweldige teksten en sublieme arrangementen. Gallup’s manier van bijna-fluisterzingen maakt het ook tot een ongewoon intiem album.

De liedjes zijn allemaal van Annie Gallup, zij zingt ze uiteraard ook, en speelt ook verschillende gitaren, dobro, lap steel, voetpercussie en ze fluit in één nummer. Peter Gallway speelt elektrische gitaren, elektrische bas, contrabas, synthesizer, percussie en triangel en zorgde voor de loops, drumprogrammering. Harvey Jones tenslotte speelt synthesizer, piano, elektrische piano, clavinet, beat box, maakte de cello arrangementen en het schoolbandarrangement en speelde zaag en triangel.

De poëtische, melancholieke teksten van Gallup lijken met elk album nog beter en indringender te worden, terwijl de arrangementen daar perfect bij aansluiten. Een album om stil van te worden, en dan rustig nog een keer te beluisteren. Mooi.

Luister hier naar een paar fragmenten: