Peter Gallway is een fenomenaal goede gitarist en neeg geweldige liedjesschrijver. Samen met zijn partner Annie Gallup vormt hij al jaren het duo Hat Check Girl, en ze brengen ook al jaren elk jaar minstens één album als duo en één solo-album uit. Eerder in 2019 kwamen er al albums van Hat Check Girl en Annie Gallup uit, en nu, aan het eind van het jaar, is het weer tijd voor Gallway.

Dit keer heeft hij er een band bijgehaald, wat vrij uitzonderlijk is, want Gallway is een multi-instrumentalist die vaak zelf alles inspeelt voor zijn albums, maar hier wordt hij bijgestaan door Mark Wainer op elektrische gitaar en Andrea Re op drums en percussie. De laatste voegt bovendien een hele mooie tweede stem toe, die de liedjes op momenten echt even optilt.

De liedjes zijn allemaal, op één na, geschreven door Peter Gallway, en als altijd weer subliem. Walking on Ice is een nummer van Tom Dean, Herb Ludwig en Alana MacDonald, maar Gallway maakt dat, met name ook door de adembenemende intro, tot een prachtig, intiem eigen lied. De ader blijft vloeien bij Gallway, en hopelijk blijft dat nog een hele tijd doen, want ook dit is weer een subliem meesterwerkje geworden. Chapeau!

Luister hier naar een paar fragmenten: