Chip Taylor draait al een mensenleven mee als liedjesschrijver. In de jaren zestig hadden anderen wereldhits met zijn nummers Wild Thing, Angel of the Morning, Son of a Rotten Gambler, I Can’t Let Go, Try (just a little bit harder) en nog een hele rits meer, maar Taylor verkoos een leven als beroepsgokker en verdween een tijdlang uit de muziekwereld, tot hij in 1996 weer terugkeerde. Sinds die tijd maakt hij bijna elk jaar een juweel van een album dat je eigenlijk ongezien kunt aanschaffen, want Chip Taylor is niet alleen een geweldige liedjesschrijver, hij is ook een fenomenaal verteller en hij heeft een band om zich heen staan die precies de juiste ingetogen toon aanslaat, waardoor de liedjes altijd perfect tot hun recht komen.

Dat Taylor niet meer honderd procent bij stem is neem je dan graag voor lief, want die gebarsten stem die het steeds maar net redt, dat is ook wel weer erg ontroerend op momenten, zoals op zijn nieuwe album Whiskey Salesman, als hij zingt over een moment in het stadje Naples, Florida. Daar wordt al praatzingend naartoe gewerkt, en dan heb je al het gevoel dat hier een perfecte dag beschreven wordt, en aan het eind van het liedje blijf je met een brok in je keel zitten, terwijl er feitelijk vrijwel niets gebeurd is. Dat is de kracht van Chip Taylor – het dagelijkse kleine geluk benoemen en de kleine melancholie.

Elf prachtige liedjes op en cd, aangevuld met een dvd waar je de videoclips van die elf liedjes terugvindt. Het veertigste album van een van de allerbeste liedjesschrijvers ooit, en een absolute aanrader.

  • Chip Taylor – Whiskey Salesman – Trainwreck Records TRAIN 69
  • Bestel de cd + dvd hier bij een bekende webwinkel: Whiskey Salesman

Luister hier naar een paar fragmenten:

chip taylor - whiskey salesman     
chip taylor - naples     
chip taylor - i like ridin'     
chip taylor - in the stillness of the night