Singer/songwriter Eric Devries kenden we al van Hidden Agenda Deluxe en de laatste, geweldige versie van Matthews Southern Comfort, maar dankzij de pandemie worden we nu verrast en verblijd met een nieuw solo-album van deze meer dan voortreffelijke zanger en liedjesschrijver.

Song & Dance Man werd zoveel mogelijk live opgenomen met een werkelijk voortreffelijke band waarin de beste Nederlandse folk- bluegrass en rootsmuzikanten te vinden zijn – de veelzijdige Janos Koolen op mandoline, banjo, elektrische en akoestische gitaar, dobro, accordeon, klarinet en achtergrondzang, Joost van Es op violen, Lucas Beukers op bas, Sophie Janna achtergrondzang en Eric Devries zelf zang, akoestische gitaar, mondharmonica en dulcimer.

Het resultaat is een subliem Americanaplaatje dat de vergelijking met Amerikaanse voorbeelden glansrijk kan doorstaan – de liedjes zijn fantastisch, de zang is goed, en de arrangementen zijn subliem, terwijl de band bijzonder geïnspireerd speelt. Ik zou bijna zeggen: vergeet al die andere bandjes maar Eric, en ga gewoon solo verder. Top-album!

Luister hier naar een paar fragmenten: