Michael Kelly is een geweldige liedjesschrijver, die liedjes schrijft over alles wat hem ook maar een beetje raakt – een brutaal ijsvogeltje dat hij steeds zag in de rivier waar hij vaak vist – dat is de Kingfisher uit de titelsong van zijn nieuwe album – de natuur (een mooie lucht, de eerste bloemen na een lange winter), een straatnaambord dat associaties oproept (Choctaw Road), enzovoort. Maar er staat ook een mooi liedje voor zijn vrouw tussen, en bij het liedje Cornbread vraagt hij zich af of er nog anderen zijn die haviken tellen bij lange ritten.

Kelly is ook een multi-instrumentalist, en op dit album vooral een buitengewoon voortreffelijk gitarist, en hij is een goede, prettige zanger die zijn eigen liedjes perfect weet te brengen. Hij heeft hier ook wel een sublieme band om zich heen staan overigens – Rob Benzing op banjo, Danny Knicely op mandoline, Mark Schatz op bas, Ricky Simpkins op fiddle en tweede stem, Jay Summerour op mondharmonica en Tom Mindte zingt een fraaie tenor in het titelnummer.

De arrangementen zijn duidelijk geïnspireerd op traditionele en moderne bluegrass, maar ook op folk, blues en jazz, want het swingt af en toe behoorlijk de pan uit. Feel-good music pur sang dit. Heerlijk plaatje.

Luister hier naar een paar fragmenten: