blote bast

een blote bast
- een dode boom in de appelbergen
Meestal fotografeer ik een boom omdat ik gefascineerd raak door de bast, de schors die vaak op een intrigerende manier gevormd en gebarsten is. Zo ontstaan mijn fotografische portretten van bomen, doordat ik niet uitgekeken raak op de volstrekt eigen karakters van de verschillende bomen, de invloed van het weer en de wind, en van de verschillende dierlijke en plantaardige parasieten die een boom bevolken en bezoeken.

In de Appelbergen zag ik ineens een rijtje dode bomen staan, waarbij er eentje zijn schors volledig kwijt was geraakt. Hier zie je dus de blote bast van de boom, en ik moet eerlijk zeggen dat dat ook weer een intrigerend gezicht is - een boom die daar ineens onverwacht kaal en in zijn blootje staat. Een kale stam, moet je eigenlijk zeggen, maar "een blote bast" doet meer recht aan wat je ziet, vind ik.

.

 

De galerie werkt als volgt: je klikt op een van de foto's, dan verschijnt de foto vol in beeld. Rechts in beeld klikken en je gaat verder naar de volgende foto, links naar de vorige, ernaast en je komt weer hier.

 

 

terug naar de startpagina van moors magazine