Ed Snodderly is wat je een singer/songwriter’s singer/songwriter zou kunnen noemen – het grote publiek kent hem niet, maar zijn collega’s spelen en zingen graag mee op zijn albums. Dat was al zo op zijn geweldige Brier Visions, waar met name de Reeltime Travelers een fantastische rol vervulden, maar op zijn nieuwe album, Chimney Smoke, heeft hij opnieuw een subliem gezelschap om zich heen staan die zijn op zich al prachtige liedjes naar nog grotere hoogten weten op te stuwen.

The Shoestring Seven heet zijn begeleidingsband, een who’s-who van muzikale veteranen als mandolinespeler en zanger Shawn Camp, toetsenist Steve Conn, percussionist John Gardner, pedal steel en lapsteelgitarist Steve Hinson, bassisten Gary J. Smith en Chris Scruggs en gitarist en toetsenist Kenny Vaughan.
Verder hoor je op zang nog wat verrassingen als Maura O’Connell in So Far Away, Malcolm Holcombe in There You Are, Amythyst Kiah in het titelnummer Chimney Smoke en nog twee andere liedjes, Gretchen Peters en anderen.

Maar het zijn vooral de liedjes van Snodderly die telkens weer overtuigen – heel goede liedjes, die blijven hangen door de ontspannen zang van Snodderly en de magnifieke arrangementen en de bevlogen spelende band. Een heerlijk album.

  • Ed Snodderly & The Shoestring Seven – Chimney Smoke – Majestic Records

Luister hier naar een paar ftagmenten: