een boom in de Appelbergen

een boom in de appelbergen
- net onder haren, bij glimmen
In de Appelbergen, bij Glimmen, net onder Haren, staan meteen achter het parkeerterreintje al een paar prachtige bomen op een rijtje, die er op het eerste gezicht niet bijzonder of spectaculair uitzien.

Dat verandert als je zo'n boom even een beetje beter gaat bekijken, en er, net als bij een beeldhouwwerk, eens uitgebreid omheen loopt. Dan zie je pas goed hoe de invloed van weer en wind er voor gezorgd heeft dat elke kant van de boom er weer anders uitziet.

Bovendien is er het volstrekt unieke eigen karakter van de boom, waardoor er een bijzondere schors ontstaat, die op sommige plekken spectaculair openbarst, waardoor de kleuren soms verbazingwekkend blijken te zijn - rood, bruin en groen gaan hier verbindingen aan met vele tinten grijs, en je staat er soms met open mond naar te kijken welke verrassende combinaties dat op kan leveren.

En dan zijn er ook nog de parasieten, de slakken, wormpjes en vogels, maar ook de verschillende mossen en klimopsoorten. Even stilstaan bij een boom levert dan ook een fantastisch palet aan beelden op.

.

 

De galerie werkt als volgt: je klikt op een van de foto's, dan verschijnt de foto vol in beeld. Rechts in beeld klikken en je gaat verder naar de volgende foto, links naar de vorige, ernaast en je komt weer hier.

 

 

terug naar de startpagina van moors magazine