blinde muren in trier
- deel 2 - de okeren muren
Blinde muren in Trier.

In de binnenstad van Trier vind je vrij veel blinde muren die er mooi aangetast door de tijd uitzien, waardoor er ware kunstwerken zijn ontstaan. Bij de echte oude muren is soms graffiti weggehaald, soms is mos weggehaald of klimop, maar schimmels en andere tijdsverschijnselen zijn wel degelijk terug te vinden. Muren met een geschiedenis dus, en regelmatig ook muren die je als "gevonden kunstwerk" kunt beschouwen.

De onderverdeling in vijf categorieŽn is misschien ietwat arbitrair, maar hier vind je de muren in de kleur oker, oftewel de grondkleur van de aarde die je in en rond de stad Trier veel vindt.

Het is de moeite waard om wat langer bij elke muur te blijven kijken, want er is zoveel te zien aan minieme details en subtiele kleurnuances, dat je niet snel uitgekeken bent.

De galerie werkt als volgt: je klikt op een van de plaatjes, dan verschijnt het plaatje vol in beeld. Rechts in beeld klikken en je gaat verder naar het volgende plaatje, links naar het vorige, ernaast en je komt weer hier.

 

terug naar de startpagina van moors magazine