Mondo Leone betekent zo’n beetje “de wereld van Leon”. Leon Giesen is een uniek performer die niet alleen leuke liedjes maakt en die zelf optimaal uitvoert, maar het is ook een man die verhalen vertelt, en die zo visueel ingesteld is dat hij ook filmpjes met muziek combineert. En dat werkt. Sterker nog: dat werkt fantastisch!

In de linkerkolom vind je de links naar de stukjes die ik eerder over Leon Giesen en zijn unieke Mondo Leone, oftewel Wereld van Leon, heb geschreven, maar het blijft de moeite waard deze man te volgen. Nu had hij weer een krankzinnig schatgraversavontuur waar hij in Groningen in de Machinefabriek over kwam vertellen. Omdat hij zelf blijkbaar het gevoel had dat dat verhaal misschien wat te mager was (…) had hij voor de pauze een introductie met oude filmpjes en liedjes – voor de fans een feest, voor de nieuwkomers een fantastische introductie, want je maakte meteen kennis met de unieke aanpak van Giesen, waarbij muziek en beeld een samenwerking aangaan waar beide sterker uitkomen.

Het verhaal van het krankzinnige schatgraversavontuur ga ik hier absoluut niet verklappen, daarvoor moet je toch echt bij Leon zelf zijn, maar ik kan wel bekennen dat wij pas om twaalf uur op de fiets naar huis stapten, en dat we verbaasd waren dat het al zo laat was. Zo gaat dat dus, als Leon Giesen begint te vertellen en te spelen. Hij sleept je mee met zogenaamde alledaagse belevenissen, maar weet je er meteen ook van te doordringen dat de gewoonste zaken soms heel bijzonder kunnen zijn.

mondo leone in de machinefabriek...

Kijk vooral ook op de website van Mondo Leone, want daar kun je onder meer lid worden van de Club, en word je op de mailing list gezet, maar je kunt ook nog steeds deelnemen aan een uniek project waarbij je elke week een verhaal, een liedje of iets anders toegestuurd krijgt, met aan het eind een verrassingsconcert. De liefhebbers weten genoeg: www.mondoleone.nl en dan naar het Instituut voor Verwondering.