populieren

een populier
- aan de rand van haren
Aan de rand van ons dorp Haren staat een rij prachtige populieren.

Ik was bang dat ze er niet zo heel lang meer zouden staan, want het parkeerterrein voor het immens populaire transferium (waar je je auto gratis kunt neerzetten om goedkoop de bus naar Groningen te nemen) wordt binnenkort nogal drastisch uitgebreid, en dan staan deze populieren wel erg dichtbij. Maar drie mannen van de Harener groendienst hebben me gerustgesteld - deze populieren zijn grondig bekeken en gekeurd: niks mee aan de hand, dus voorlopig blijven ze er staan.

Populieren gaan snel heel erg de hoogte in, maar ze worden niet echt opzienbarend oud, en een aantal grote steden nemen nu het zekere voor het onzekere en kappen de populieren in grote aantallen. Maar hier staan ze aan de rand van het dorp en mogen ze gelukkig blijven staan.

Ik heb op één populier extra ingezoomd, dat is de boom die op de tweede foto vooraan staat (en op de foto hierboven ook, maar dan van de andere kant gefotografeerd), maar elke populier die hier staat is wel een extra blik waard. Vooral de snelle verticale groei is duidelijk te zien op veel plaatsen in de bast.

 

 

De galerie werkt als volgt: je klikt op een van de foto's, dan verschijnt de foto vol in beeld. Rechts in beeld klikken en je gaat verder naar de volgende foto, links naar de vorige, ernaast en je komt weer hier.

 

 

terug naar de startpagina van moors magazine