detail

- de kaiser wilhelm brücke in trier
mapping the bridge
- deel 6

Mapping the Bridge

De Kaiser Wilhelm Brücke in Trier is zeker niet de oudste brug die over de Moesel gaat. Het is een moderne, strakke brug met aan weerszijden een voet/fietspad, gescheiden door een witte streep.

Ik heb er begin april 2013 steeds naar beneden lopen kijken, gefascineerd door de kleine verweringen, barsten, reparaties enzovoorts. De zon scheen, daarom kwam ik een dag later, op een zonloze dag, terug om foto's te maken.

Ik probeer hier dat voet- en fietspad fotografisch in kaart te brengen door elke afwijking te fotograferen, puur en alleen omdat ik het zelf fascinerend vond om te zien.

Hier de zesde reeks van veertig foto's. Overigens heb ik alleen het linker fiets- en voetpad (gerekend vanaf de stad) op de foto gezet. Ik probeer de brug zo nauwgezet mogelijk kaart te brengen, dus er volgen nog meer foto's.

Dankzij de reacties weet ik nu dat sommige foto's bijna een Rohrschach-effect kunnen oproepen - je kunt er soms landschappen in zien, bomen, beesten, gezichten, en nog veel meer...

Wat ook opmerkelijk is, is dat je vrijwel alleen wit, zwart en vele tinten grijs ziet, met heel af en toe een flintertje kleur - een heel klein beetje geel of groen, dat dan ook meteen extra opvalt.

De galerie werkt als volgt: je klikt op een van de plaatjes, dan verschijnt het plaatje vol in beeld. Rechts in beeld klikken en je gaat verder naar het volgende plaatje, links naar het vorige, ernaast en je komt weer hier.

La Galleria Holly Moors

 

terug naar de startpagina van moors magazine