een fragment van een populier...

nog een paar populieren
- aan de rand van haren
Aan de rand van ons dorp Haren staat een rij prachtige populieren.

Ik heb eerder al op één populier extra ingezoomd, en van al die andere populieren heb ik ook al een selectie laten zien. Maar er was nog veel meer. Dat wil eigenlijk zeggen dat ik nog lang niet uitgekeken was, en dat ik je graag even mee wil laten kijken.

Want ik blijf verbaasd naar zo'n boom kijken (in dit geval een heel rijtje populieren), en ik zie er ook van alles en nog wat in, van menselijke gezichten en gestalten tot vreemde science fiction-achtige situaties. Maar soms zijn het ook gewoon de kleurencombinaties, of is het de bijzondere structuur of de merkwaardige mosvorming die me intrigeren. En dit keer fotografeerde ik op een zonnige dag, waardoor er soms wat felle schaduwen vallen, maar op een grijze dag is zo'n boom vaak nog veel mooier, hoe vreemd dat ook mag klinken.

Enfin, ik hoop dat deze fotografische portretten je eens wat vaker bij een doodgewone boom doen stilstaan, om hem eens wat beter en aandachtiger  te bekijken, want je weet niet wat je ziet.

Voor de duidelijkheid: ik gebruik een gewone camera, met gewone lenzen, dus geen macrocamera, met speciale inzoomlenzen ofzo. Dit is gewoon wat je kunt zien als je met je neus voor een boom gaat staan, zonder vergrootglas.

 

 

De galerie werkt als volgt: je klikt op een van de foto's, dan verschijnt de foto vol in beeld. Rechts in beeld klikken en je gaat verder naar de volgende foto, links naar de vorige, ernaast en je komt weer hier.

 

 

terug naar de startpagina van moors magazine