de europese lariks

de europese lariks
- in de hortus van haren
In de Hortus van Haren staat een Europese lariks, een boom waar je normaalgesproken aan voorbij zou lopen, maar als je er eens bij stil staat blijkt ook deze gewone boom er bijzonder uit te zien.

Want de bast is bijzonder gestructureerd, en biedt ruimte aan vele parasieten, de tijd heeft zijn werk gedaan, net als weer en wind, en de bast laat zien dat het een boom met karakter is.

De Europese lariks is een boom uit de dennenfamilie, maar dan wel eentje die in de herfst zijn naalden verliest. Het is een oude boomsoort die al zo'n dertigduizend jaar geleden voorkwam, vooral in Noordelijke, koude gebieden.

Ik ben, zoals altijd, vooral ge´nteresseerd in de schors, de bast van de boom, want die lijkt soms wel gebeeldhouwd, waarbij de kleuren vaak subtiel van nuance verschillen. Fascinerend.

 

De galerie werkt als volgt: je klikt op een van de foto's, dan verschijnt de foto vol in beeld. Rechts in beeld klikken en je gaat verder naar de volgende foto, links naar de vorige, ernaast en je komt weer hier.

 

 

terug naar de startpagina van moors magazine