de huid van een boom...

een boompje
- in de hortus van haren
In de Hortus van Haren staan bij de meeste bomen bordjes met de naam van de boom en een korte omschrijving. Dat is dan weer voldoende om verder te googelen, maar af en toe staat er ook gewoon een boom tussen waar geen bordje bij staat, en voor een natuurbarbaar als ik is er dan geen beginnen aan, dan weet ik domweg niet wat voor boom ik voor me heb. Je zult het dus in dit geval gewoon moeten doen met de boom zoals hij er uit ziet, maar dat is fascinerend genoeg, wat mij betreft.

Ik ben, zoals altijd, vooral ge´nteresseerd in de schors, de bast van de boom, en die is ook hier weer bijzonder, vooral omdat elke tak er weer anders uit lijkt te zien, en daar komt bij dat er verschillende mossen groeien op deze boom, en dat de invloed van weer en wind er dit keer ook voor zorgt dat hij er aan alle kanten weer anders uitziet.

Bovendien heeft ook deze boom, zoals de meeste bomen, overal ogen, en kun je op verschillende plekken bijna de hand van een beeldhouwer vermoeden. Nee, ik geloof niet in een schepper, maar het loont de moeite een boom als een beeldhouwwerk van alle kanten te bekijken.

 

De galerie werkt als volgt: je klikt op een van de foto's, dan verschijnt de foto vol in beeld. Rechts in beeld klikken en je gaat verder naar de volgende foto, links naar de vorige, ernaast en je komt weer hier.

 

 

terug naar de startpagina van moors magazine