boomhazelaar

een boomhazelaar
- in de hortus van haren
De boomhazelaar komt, volgens het bordje dat bij de boom in de Hortus van Haren staat, voor van Zuidoost-Europa tot Iran, maar hij blijkt hier in Groningen ook prima te gedijen.

Ook de boomhazelaar blijkt een boom met karakter te zijn, waarvan de schors op sommige plekken wel gebeeldhouwd lijkt te zijn, of gekleid. Het is een hazelaar, en er komen ook eetbare hazelnoten aan te hangen, maar die waren er nu, in november, niet, hier in Haren.

De schors is kurkachtig, met veel grijstinten, en dat levert weer een heel ander beeld op dan andere bomen. Als je van een afstand kijkt lijkt het op het eerste oog misschien een wat saaie boom, maar ook hier geldt weer: als je wat dichterbij komt en je gaat wat beter kijken, dan is het een prachtige boom met vele verrassingen. Kijk zelf maar.

Dit keer heb ik ook wat zijtakken gefotografeerd, omdat die ook vrijwel op ooghoogte hingen. Die hebben net weer een wat andere struktuur dan de stam, en ook weer andere gasten en parasieten, lijkt het.

 

De galerie werkt als volgt: je klikt op een van de foto's, dan verschijnt de foto vol in beeld. Rechts in beeld klikken en je gaat verder naar de volgende foto, links naar de vorige, ernaast en je komt weer hier.

 

 

terug naar de startpagina van moors magazine