stam

een boom
- aan de dilgtweg in haren
Een grijze dag in december 2014. Een boom die pal naast het verpleeghuis aan de Dilgtweg in Haren staat. Dat moderne gebouw heb ik (ik weet dat dat voor sommige mensen een doodzonde is, maar het is echt foeilelijk) op een paar foto's weggegumd met behulp van het programma Photoshop.

Maar dat is dan ook het enige. Verder zie je gewoon hoe ik op deze boom inzoom en de opmerkelijke stam en takken van die boom laat zien, die soms bijna aan een rotslandschap doen denken. Geen idee wat voor boom het is, al is de bast wat kurkachtig op plaatsen.

Er valt altijd veel te zien als je een boom van dichtbij wat beter bekijkt. Het verbzaingwekkendste vind ik altijd dat een boom soms bijna uit zijn bast barst, en dat er allerlei andere beschadigingen ontstaan (een tak breekt bijvoorbeeld af of wordt afgezaagd), en hoe de boom dat zelf dan weer oplost. En ook hoe een boom zijn eigen scheefgroei weet te compenseren en weer in balans weet te komen. Bomen blijven fascineren.

Meer bomen:

 

De galerie werkt als volgt: je klikt op een van de foto's, dan verschijnt de foto vol in beeld. Rechts in beeld klikken en je gaat verder naar de volgende foto, links naar de vorige, ernaast en je komt weer hier.

 

 

terug naar de startpagina van moors magazine